Spørgsmål & svarTilbage

Hvordan opdager fuglene, at jeg er begyndt at fodre dem – jeg startede forleden dag og der er stadig ingen fugle?

Svar: Fuglene finder normalt altid frem til de steder, hvor de hurtigt og nemmest og mest ufarligt kan finde føde.
Ind imellem – når de har overskud - afsøger de også nye haver og områder, og ligesom mange andre dyr i naturen viser og fortæller de hinanden, hvor der er føde at finde.
Småfuglene kommer på grund af deres størrelse hurtigt i energi underskud uden konstant adgang til føde både i naturen og på foderpladsen skabt af dig og dine naboer.
De er derfor er nødt til at vide, hvor de med sikkerhed og mest beskyttet kan finde føde. Og kun i perioder hvor der er overskud af føde bruger de ressourcer på at søge efter mere spændende og føde varierende foderpladser.

Om vinteren kan der derfor gå op til en måned eller mere før du har etableret en fast fuglebestand i din have, men om sommeren går det lidt hurtigere før fuglene finder ud af, at du er begyndt at fodre.
Så bare rolig - de skal nok komme.

Et godt råd: De 2 bedste måneder om året hvor du hurtigst får etableret en fast fuglebestand på din nyoprettede foderplads er april og september. Her er fuglene nemlig glubende sultne. Den måned hvor der omsættes mest foder på foderpladsen er derimod juli.