Spørgsmål & svarTilbage

Bør jeg undlade at fodre fuglene og lade naturen sikre, at kun de stærkeste overlever?

Svar: NEJ! Jeg ved, at der desværre stadig findes ”eksperter” som siger, at du ikke kan gøre nogen forskel ved at fodre vildfuglene, og at du i værste fald risikerer at sikre overlevelse af svage individer som ikke bidrager til at sikre en bestand af ”stærke” fugle.
Det er ofte de samme selvbestaltede eksperter, som har den holdning, at det er godt, at naturen engang imellem tager sin del af vildfugle bestanden med den begrundelse, at så dør de svage og de stærke overlever.
En ”naturlig” regulering af fuglebestanden – siger de. Men de tager fejl! For skæbnen og naturen skelner oftest ikke imellem stærke og svage individer.
Når f.eks. en rovfugl eller kat eller en bil eller en glasrude er skyld i en lille fugls alt for tidlige død, så er det et uheld som ikke skelner mellem om fuglen var stærk eller svag.

Med hensyn til sygdomme kan man måske sige, at det er godt fordi kun de stærkeste overlever – men fordi en fugl er stærk og overlever et virus angreb er det ikke ensbetydende med at den er stærk på andre områder.

Og lad mig slå det fast med syvtommersøm, at undersøgelser HAR vist at du kan gøre en forskel ved at fodre fuglene.