Forår

Fuglekvidren og forår hører sammen

Fuglenes energibehov er allerstørst om foråret, hvor vi er tilbøjelige til at stoppe med at fodre dem, fordi vi tror, at fuglene sagtens kan klare sig, når det bliver varmere. Men vi må huske, at naturens spisekammer stadig er tomt. Der er ingen frø, bær eller frugter.

Når solens stråler begynder at varme, stiger fuglenes aktivitetsniveau markant. De kvidrer lystigt for at finde en mage og markere deres territorium. Snart er redebygningen i gang, og det første kuld unger på vej. De voksne fugle har et meget stort energibehov i denne periode, og behovet bliver endnu større, når ungerne er kommet til verden, for de er sultne hele tiden, og forældrene bruger al deres tid på at skaffe mad til dem.

Fuglene spiser meget – helt op til fire gange så meget som i vinterperioden.
Du kan hjælpe de små fugleunger med en god start i livet og en sund opvækst ved at tilbyde en energirig og varieret menu ved foderpladsen i haven og sørge for frisk vand til at drikke og bade i.

Forældrene vil ofte tage sig af ungerne i den første tid uden for reden. De hopper alle rundt i haven, og ungerne lærer, hvordan de skal klare sig i den store verden. Det er meget underholdende at se på både for børn og voksne. Glæden ved at se de små vokse til er stor.